top of page

Propostes de millora a la Llei de Proteccció animal de Catalunya

Aquesta ha estat la nostra proposta al suggeriment de la Generalitat d'una participació associativa per a milorar la Llei.

Proposta enviada el 11/01/2017


En relació al reglament de protecció animal i les propostes a valorar, des de la nostra entitat trobem que les noves normatives haurien de poder contemplar i regular adequadament:

  • L’animal no ha de ser considerat un BE No embargable, com indica la normativa del nostre país. Recordem que hi ha països i ciutats del món on això ja fa anys que ha quedat enrere. Els animals són essers vius que senten i pateixen, i per tant la responsabilitat d’un acte de maltractament animal hauria d’equiparar-se a la del maltractament d’un ésser humà, com ja succeeix en diferents ciutats europees ( http://www.animanaturalis.org/n/francia-otorga-reconocimiento-juridico-a-los-animales-de-compania-como-seres-sensibles )

  • Cria il·legal d’animals. Molt present en el nostre territori. La normativa actual no especifica que sigui il·legal. Deixant un buit legal que afavoreix al tràfic animal en mercats negres i entre particulars.

  • Cria legal d’animals. Som entitat vegana i per tant, lucrar-se amb la vida d’altre essers vius ho considerem poc ètic, però tenint en compte context històric i social en el que ens trobem, entenem que no podem demanar l’abolició d’aquest comerç, però tenint en compte els animals que hi ha a protectores, santuaris, refugis i els que es troben morts al nostre territori, és més que necessari modificar la legislació vigent de la cria animal, necessitem lleis més adequades a la realitat que viu el nostre país. No hauríem de consentir que es faci una compra-venda d’un animal i mentre, per una altra banda, tinguem les protectores plenes d’animals (sovint de la mateixa espècie, raça i edat)

Si el valor que se li confereix a un animal és el preu estipulat en la transacció de compra-venda, no estem treballant adequadament els valors socials necessaris per a equilibrar el nostre país dins una educació humanitària.

Els criadors sovint tenen als animals en condicions poc ètiques i la falta de recursos de l’administració per al control d’aquests aspectes ocasiona una confiança entre els criadors que agreuja la situació dels animals.

Les femelles utilitzades per a la cria tenen lamentables finals quan ja no són d’utilitat.

Els animals s’entreguen només a canvi de diners, i sovint es fa sense incorporar microxip, i evidentment no hi ha esterilització, mentre que les protectores establim un procediment de idoneïtat per a determinar si la persona és apta per a conviure amb un animal, a més estem obligats a entregar-los amb microxip i esterilitzats, i implica una desavantatge que acaba repercutint sempre en el benestar de l’animal, doncs els propietaris No aptes acaben preferint pagar més anant a un criador que no els valorarà, o a cries il·legals que el cost és menor. Tot plegat forma part d’un mateix problema. I és clar que les protectores, que som qui realitzem una tasca social de conscienciació i de recollida d’animals abandonats, maltractats, etc.., hauríem de tenir un avantatge davant aquest sistema.

  • Espectacles i festivitats amb animals com circs, correbous, atrapar l’ànec, etc. És imprescindible establir una llei de protecció real contra aquestes situacions. Les lleis han d’anar de la ma de l’evolució de la societat

  • Enduriment de les lleis en cas de maltractament animal. És necessari i just!

  • Caça: Per a nosaltres hauria de ser abolida, però entenem que no és quelcom viable (encara). S’ha de revisar la llei de caça, tenint en compte que la llei actual és antiga i injusta. Hi ha molts sistemes NO agressius per a la regulació de població de diferents espècies. Ho sabem per que a Catalunya se’n utilitzen i són efectius. Arreu del món hi ha infinitat d’opcions que podríem servir-nos de guia per a millorar.

Per altra banda, els boscos han de poder ser gaudits per tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i en temporada de caça és impossible gaudir en família, en bici, etc... per a la major part de nostre país. La impunitat dels caçadors torna a deixar en evidència el control de les administracions respecte aquest problema. Els caçadors no compleixen les poques normes existents; no recullen les preses que deixen malferides, no assenyalen bé el territori que ocuparan el dia de caça, solen passejar per camins i carrers amb l’arma desenfundada, els boscos estan plens de cartutxos, hi ha zones on la caça està prohibida i cacen.

La caça impacta negativament contra la biodiversitat, altera els hàbitats i els espais, i condiciona l’ús dels espais.

NO pot ser que en temporada de caça no puguem sortir a passejar i que sembli que estiguem en guerra.

VEURE DOC. ADJUNT sobre l’impacte de la caça

http://www.publico.es/sociedad/ecologistas-desmontan-mitos-caza-espana.html


Per altra banda, és necessari revisar la llei de Gossos Potencialment Perillosos. Per a fer-ho és important tenir present les realitats sobre aquesta llei (establerta sense rigor ni professionalitat) i els falsos mitres sobre les races implicades.

Més informació:


http://www.elcomercio.es/sociedad/201411/23/inutil-absurda-injusta-20141123021241-rc.html

http://www.iadcro.com/raicesleyppp.html

http://www.abogacia.es/2016/09/23/perros-potencialmente-peligrosos-una-consideracion-inadecuada-y-una-ley-que-habria-que-replantearse/


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page