Animal perdut o abandonat. Què hem de fer?

July 8, 2014

Què hem de fer en cas de veure un animal perdut o  abandonat?

 

1er PAS

 

AVÍS TELEFÒNIC a Emergències    112

Ells avisaran a la qui correspongui la competència d’aquesta tasca  a la zona.

*És important trucar al 112 i no a la policia local directament. Si ho fas, contribueixes a que les estadístiques en referència a la protecció animal, abandonament, maltractament, etc.. siguin més reals. Trucant al 112 quede registra de la trucada i el motiu i d’aquí surten les estadístiques que poden mostrar la realitat de la situació.

 

 

2on PAS

Pots quedar-te a  salvaguardar l’animal fins a l’arribada dels organismes competents?

  • NO

Intenta donar el màxim de detalls possibles en la teva trucada. Qualsevol dada pot ser de gran ajuda: alçada i color de l’animal, zona a on l’has vist, llocs propers de referència, si està ferit, cap a quina direcció camina, etc...

 

  • Si

Estaràs evitant un possible accident ja sigui de tràfic, de maltractament animal, etc...

Si tens la possibilitat, espera a un lloc tranquil i refugiat del temporal.Normalment solen estar nerviosos, tenen gana i set. Pren calma i l’ajudaràs a deixar enrere l’angoixa. Si pots, dóna-li aigua i menjar.  

 

 

 

 

IMPORTANT

D'acord amb el Decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals correspon als ajuntaments recollir i controlar els animals abandonats, perduts o ensalvatgits i de controlar els animals salvatges urbans. Per tant, són els ajuntaments o les organitzacions a qui l’ajuntament hagi destinat aquesta tasca (normalment policia local) qui recull aquells animals abandonats, perduts i morts que es troben a al via pública.

 

La major part dels ajuntaments  o dependencies policials tenen un espai habilitat per salvaguardar a l’animal fins a l’arribada de la protectora amb qui tinguin conveni signat.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Entradas destacadas

Animal perdut o abandonat. Què hem de fer?

July 8, 2014

1/1
Please reload

Entradas recientes

February 23, 2019

December 1, 2017

Please reload

Archivo